Harangozó Tamás (MSZP) az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában arról beszélt, hogy Szekszárdon nemrég sokakban megbotránkozást és félelmet keltett, amikor kiderült, hogy a terrorista cselekményért jogerősen elítélt és közügyektől eltiltott bűnöző, Budaházy György a helyi Garay János Gimnázium dísztermében fog előadást tartani. Néhány nappal később a tankerület vezetője közölte, hogy erre nem kerülhet sor, a rendezvényt azonban az önkormányzat egyik helyiségébe tették át, írta meg a 24.hu

"Lehet-e ma Magyarországon egy terrorista cselekményért elítélt bűnözőnek közintézményben nyilvános rendezvényt tartania?" – kérdezte a szocialista politikus az MTI beszámolója szerint.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában megerősítette, hogy a tankerület vezetője – véleménye szerint helyesen – úgy döntött, az említett rendezvénynek nem ad helyet. Hozzátette: Budaházy György büntetőeljárása a jogállami alapelveknek nem tett eleget, hiszen nem tarthatott volna 14-16 évig. Ennek ellenére a meghozott ítéletet mindenkinek tiszteletben kell tartania, ahogy a köztársasági elnök által gyakorolt és a kormány által ellenjegyzett kegyelmet is. Ez nem teszi meg nem történtté a cselekményeket, ezért a tankerület döntése a kormány álláspontját világosan tükrözi – közölte.

 Fotó: Facebook