Megszületett Orbán Viktor hatodik unokája - adta hírül a Blikk. A miniszterelnök harmadik gyermeke, a 29 éves Szokira-Orbán Sára Szent Imre Kórházban adott életet harmadik gyermekének, egy kisfiúnak, aki a Zsigmond Viktor nevet kapta.

A lap információi szerint Orbán nem sokkal a születése után meg is látogatta lányát és újszülött gyerekét.

Mint ismert, még nyáron derült ki, hogy a 29 éves Szokira-Orbán Sára és férje, Szokira Tamás harmadik gyereküket várják. A miniszterelnöknek így már hat unokája van, ugyanis elsőszülött lányának, Orbán Ráhelnek és férjének, Tiborcz Istvánnak is három gyermeke van, akárcsak Sára lányának.

A Blikk kereste Orbán Viktort, szeretné-e kommentálni a családi örömhírt, ám eddig ezt nem tette meg.

Az apuka, Szokira Tamás nagyon ritkán szerepel a nyilvánosság előtt, ám annyit tudni lehet róla, hogy korábban ő is a politika környékén kereste a kenyerét.

A néhai Nemzetgazdasági Minisztériumban volt titkárságvezető, de Navracsics Tibor mellett is dolgozott asszisztensként Brüsszelben, amikor a jelenlegi miniszter még az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa volt.

Az unokák egyébként sokfelé elkísérik nagyapjukat. Alíz már öt évvel ezelőtt részt vett a Kötcsei pikniken, ahol a kormánypárti politikusok és értelmiségiek gyűlnek össze egy kötetlen találkozóra. Tavaly Orbán eskütételén is ott volt a Parlamentben, sőt, a barátaival a Karmelitában is meglátogatták már a miniszterelnököt. Nem marad ki az izgalmas programokból Fülöp sem, ő Ferenc pápával találkozhatott idén áprilisban nagyapja oldalán.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala