Három átcsoportosításról és egy előirányzat-túllépésről is döntött a kormány csütörtök este – olvasható a Magyar Közlönyben. A kormányhatározat értelmében egy mindösszesen 27,7 milliárdos átcsoportosítás-csomag elvesz többek közt a Modern Városok Programtól 1,3 milliárd, a Klebelsberg Központtól 164 millió, a nem állami felősoktatási intézményektől pedig majdnem 700 millió forintot. Ezzel egy időben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem személyi juttatásokra kap plusz 24 millió, a rendőrség 10 millió, az oktatáson belül a köznevelési célú humánszolgáltatás 860 millió, a Vízügyi Igazgatóságok pedig csaknem 1,3 milliárd forintot – írja az mfor.

A Nemzeti Korcsolyázó Központ előkészítésére 935,6 millió forint jut, ezt a pénzt azonban már előre elkülönítették jövőbeni beruházások címszó alatt. A Rezsivédelmi Alapból az önkormányzatok 11,1 milliárd, míg a versenyszektor 40 milliárd forintban részesül. Emellett Pintér Sándor egyészségügyért (is) felelős miniszter engedélyt kapott, hogy szociális célú nem állami humánszolgáltatások támogatására az előre engedélyezettnél 19,5 milliárd forinttal többet költsön el.

Elterelés gyanánt meg a kormányfő feltöltött egy videót, amelyben arról beszél, hogy kell egy migrációs törvény. Mintha a mostani nem lenne elég szigorú...

fotó: Magyarország kormánya