Tűz ütött ki péntekről szombatra virradóra Sepsiszentgyörgy központjában az egykori szakszervezetek művelődési háza igen elhanyagolt állapotban lévő épületében. A lángok és a gomolygó füst a város több pontjáról jól látható volt. A helyszínre több tűzoltóegység is kivonult, a lángok oltásán órákon át dolgoztak - írta meg a megyeszékhely hírlapja.

Egy helyi lakos ezt videóra is vette: 

Az eset kapcsán a megyei kormánybiztosi hivatal közleményben tudatta, hogy a tűz a kultúrpalota nagytermében ütött ki, és a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség helyszínre küldött csapatainak ötórás beavatkozás nyomán sikerült eloltaniuk. Bejelentésük szerint szombat reggelig nem azonosítottak áldozatokat a helyszínen, a keresést azonban folytatják. A katasztrófavédelmisek egy csapata most is a helyszínen tartózkodik, felügyeli a helyzetet.

A tűzvész okainak megállapítása érdekében vizsgálat indult. A 4000 négyzetméteres épületben mintegy 1500 négyzetméteren pusztítottak a lángok – ismertették a hatóságok.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat évek óta harcol és már több lépést is tett annak érdekében, hogy megszerezze a szakszervezeti - állami - tulajdonban levő, igen elhanyagolt állapotban lévő művelődési ház tulajdonjogát, azonban mindeddig nem jártak sikerrel. Az epületen semmiféle beavatkozást nem végezhettek, emiatt az elmúlt években nagyon leromlott, hajléktalanok menedékhelyévé vált.

fotó: Vörös T. Balázs, Sepsiszentgyörgy