A YouTube érdemi indoklás nélkül egy hétre letiltotta a Hit Rádió csatornáján az új videók feltöltését, és a teljes csatorna törlését is kilátásba helyezte az Igazság Ligája című műsor legutóbbi adása miatt vasárnap reggel – közölte a Facebook-oldalán a Hit Gyülekezete média-portfóliójába tartozó online rádió, írta meg a media1.hu. A műsorban a Közel-Keleten zajló legújabb izraeli-palesztin háborút tárgyalta ki Kauzál Alexandra műsorvezető társaságában Rehák R. Andrea, a Hetek újságírója, és az Ultrahang nevű YouTube-csatornán is rendszeresen műsort vezető Király Tamás és Longauer András. A Hit Rádió állítása szerint sem a műsorvezetőjük, sem vendégei nem szólítottak fel erőszakra.

„Az átláthatóságot teljesen nélkülöző eljárás során csak Kaliforniában tudják, hogy bizonyos kifejezések miatt az automata rendszer hibázott-e, vagy emberi szándékos tiltás van a háttérben” – írták le a véleményüket a YouTube intézkedéséről a Facebookon.

A Hit Rádió fellebbezett a döntés ellen, és a tiltás ideje alatt a műsoraikat a Hit Rádió Plusz nevű YouTube-csatornán, valamint a weboldalukon hozzák nyilvánosságra. A honlapjukon továbbra is megtalálhatók a korábbi műsoraik felvételei is, köztük a kifogásolt adás is, amelynek azt a címet adták, hogy „Izrael: Greta Thunberg a palesztinok mellé állt”. A Hit Rádió alapító-főszerkesztője Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, akinek az érdekeltségébe tartozik az ATV is. Az online Hit Rádióban a kül- és belpolitikai, valamint a köz- és hitéleti műsoraik mellett elérhetők a Hit Gyülekezetének istentiszteletei is.

Wikipédia: Wikipédia