Ma 18 órától, a frisshirek.hu podcastjában arról is beszél kollégánk Zimon András, Horn Gábor politikai szakértővel, hogy Orbán Viktor hogyan ragadt bele saját virtuális világába és miért játszik harmadik utas politikát, például. 

Mindenesetre (anélkül, hogy az unalmasságig újfent lakájmédiáznánk) kérdezni tudni kell, elismerően írom, egy ilyen kacifántos felütéssel indítani az interjút, az, maga a szervilizmus csúcsa. 

A rádió közvetítés a közösségi médiában, videón is követhető és visszanézhető. A fenkonf közben a kormányfő mindeddig köldöknéz, aztán felkapja a fejét, felélénkül és nekirugaszkodik, hadd tudja meg az egész ország, amelynek népe elzarándokol minden hétvégén a multikhoz, hogy az, a parizer azért ilyen drága, mert multik unortodox módon kijátszák a magatehetetlen kormány akciózási tervét, kartelleznek Brüsszellel, és háborúpártiak. Na, végre értem, ezért van szombat reggel annyi lelombozott, zombimód bevásárló kocsikat dugtig megtömő, mind meghalunk, posztapokaliptikus hangulatban lévő vásárló.

A műsorvezető Törőcsik Zsolt: 16,4 százalékra mérséklődött augusztusban az infláció, így tovább folytatódott a február óta tartó csökkenés (párhuzamos valóságok?! - szerk. megjegyzése). Közben egyre több tény lát napvilágot idehaza és külföldön egyaránt, azzal kapcsolatban, hogy a multik profit éhsége hogyan fokozta az inflációt. Ezek fényében, Ön hogyan látja, továbbra is elérhető év végére az egyszámjegyű infláció vagy távolabb kerültünk ettől? - így a kérdés...

A gondterhelt kormányfő válaszánál abba is kellett volna fejezzem a rádiózást, de politikai mazochista és workalcoholic vagyok, folytatjuk:

- Én is olyan türelmetlen és dühös vagyok az inflációra, mint mindenki más, mert ezt nem a végzet kanyarította ide a vállunkra, hanem az európai politika hozta ide – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió: Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök elmondta, amíg a háború tart, addig nem lesz olyan a gazdaság, mint amilyet szeretnénk - baljós árnyak a kormányfő arcán.

Tehát, ha ma jönne egy tündér és azt mondaná, legyen vége a háborúnak, azonnal helyre állna a gazdaság

- mantrázza rezzenéstelen arccal Orbán Viktor, Magyarország 2010 óta regnáló miniszterelnöke. Innen tovább hallgatni, gondoltam csak úgy tudnám, ha közben megnézem a házipatikánban maradt-e némi vérnyomáscsökkentő a legutóbbi kormányinfó után.

A háború sújtotta gazdaság nem viseli túl jól a háborút, hallom ki az üzenetet, hogy itt aztán cseszkődhetünk mi a multikkal, addig nem lesz egyszámjegyű infláció, és persze, hogy milliméterre voltunk a magyarázattól: Mi ennek elszenvedői vagyunk, de van aki, persze nyer a háborún, ilyenek a háborús spekulánsok, mert vannak ilyenek, ugye - rányomatékosít erre - testbeszédével is a kormányfő, hogy rögzüljön, a kormány ezen veszít, a multik kaszálnak. Aztán jöhet egy kis szankciózás, Brüsszelezés, majd a kozmetikázott számok.

Folytatódik az interjú egy finomenergetikai gondolatmenettel, a kormányfő “rátér" az európai parlamenti választásokra is, kifejtve, hogy az a családbarát politika amelyet a magyar kormány megfogalmazott, olyan nagy támogatókra is talált, mint Olaszország, amely hozzánk, kísértetiesen hasonló család és gyermekcentrikus politikát folytat.

Az a fajta konzervatív gondolkodásmód, ami Magyarországon létezik, ez nem ritkaság, ez nem fehér elefánt, komoly esélyünk van arra, hogy Brüsszelben el tudunk érni egy családbarát politikai fordulatot.

Világossá válik, hogy a demográfiai fórum is ezért jött létre, hogy ezek a kormányok egymást segítve megváltoztathassák a brüsszeli narratívát.

Gabonabehozatali tilalom
Van ez az ukrán - (olcsó?!) - gabona - mondja a kormányfő, ami eddig hajón ment az éhező afrikai gyerekeknek (sicc!), most EU-s nyomásra szárazföldön jön be az unióba és itt a kereskedők ezt szétosztják az unió államaiban, így ebből egy kiló kenyérrevaló sem jut Afrikába. Ezért a magyar kormány és még pár környező ország, saját hatáskörben:

mától bevezeti az ukrán gabona tilalmat.
Ezt csak azért mondom el, hogy megtudják az emberek, minden nap ilyen és ehhez hasonló csatákat kell vívnunk Brüsszellel, mert az, egyszerűen nem az emberek pártján áll, hanem amerikai érdekeket képvisel

- sommázza Orbán Viktor.

Nekem itt még a végén maradt egy erős hiányérzetem, egy kipcsak aforizma találó lett volna ahhoz, hogy megértsem, hogy előre megyünk, nem hátra, de na, ellátogatok a valóságtagadók Fb csoportjába, hogy ma se maradjak humortalanul.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

A felvételt teljes egészében itt tudják megnézni vagy meghallgatni:

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala