Kábítószer-razzia Kerepesen és Gödöllőn

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség Kerepesre és Gödöllőre, ahol egy kábítószer-razzia során összesen nyolc embert állítottak elő. Egy helyi dílerpár otthonában jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

Szerda délután a Pest megyei nyomozók, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, valamint a Gödöllői Rendőrkapitányság állományával és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen hajtottak végre egy alapos előkészítő munkát követően kábítószer-razziát Kerepesen és Gödöllőn. Kerepesen hat, Gödöllőn pedig további két embert fogott el a rendőrség kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A Gödöllői Rendőrkapitányságra előállított személyek közül háromnál találtak droggyanús anyagot.

A kerepesi akció során egy helyi párt is őrizetbe vettek, akiknél a rendőrség 55 darab alufóliába csomagolt, összesen bruttó 188 gramm fehér port, továbbá mobiltelefont, pénzt, autót és ékszereket foglalt le. A 44 éves L. Józsefet és 34 éves élettársát, akiket a drogterjesztéssel gyanúsítanak, gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték letartóztatásukat. Mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. A rendőrség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indított eljárást ellenük.

A rendőrség további nyomozást folytat az ügyben, céljuk, hogy további terjesztőket és fogyasztókat fogjanak el. A kerepesi HÉV vonalán korábban is tapasztaltak problémákat, ahol az utasok szerint bódult emberek vették át az uralmat. A MÁV-Volán-csoport elismerte a közbiztonság romlását, de hangsúlyozták, hogy nem tudják átvenni a rendőrség jogkörét.

Gyuricza László, Kerepes polgármestere szerint a rendőri jelenlét hiánya ad lehetőséget a drogok terjesztésére. Az önkormányzathoz érkező lakossági jelzések ellenére a gödöllői körzetben csak Kerepes nem fogadta el a 2022-es rendőrségi jelentést, ami miatt a Belügyminisztérium nem érzi a probléma súlyát.