Melania Trump önéletrajza és Donald Trump új könyve

A volt first lady, Melania Trump ősszel jelenteti meg memoárját, míg Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke és jelenlegi elnökjelölt, következő könyvét szeptember elején debütálja.

Melania Trump, a volt first lady, ősszel fogja megjelentetni a "Melania" című memoárját, amelyet a Skyhorse Kiadó ad ki. A kiadó korábban olyan szerzők könyveit is gondozta, mint Rudolph Giuliani volt New York-i polgármester, Alan Dershowitz ügyvéd és Michael Cohen, Trump egykori bizalmasa. Melania Trump irodája nem közölt konkrét megjelenési dátumot, és nem említették, hogy a novemberi választások előtt vagy után jelenik-e meg a könyv.

A kötet "egy olyan nő erőteljes és inspiráló története, aki saját útját járta, és legyőzte a megpróbáltatásokat", és olyan személyes történeteket, valamint családi fotókat tartalmaz, amelyeket korábban még soha nem osztott meg a nyilvánossággal. A memoár két változatban jelenik meg: egy 150 dolláros "Collector's Edition", amelynek minden egyes példányát aláírja a szerző, és egy 304 oldalas "Memoir's Edition", amely 40 dollárba kerül. Az olcsóbb változatban 48 oldalon keresztül mutatják majd be az eddig soha nem látott személyes fényképeket, és ha valaki aláírt kiadást szeretne, azt 75 dollárért is beszerezheti.

Donald Trump következő könyve, a "Save America" (Mentsük meg Amerikát) címmel, szeptember elején jelenik meg, és az Egyesült Államokban már előrendelhető. A könyv borítójaként az a mára ikonikus fotó szolgál, amelyet az elnökjelölt ellen elkövetett merényletkísérlet után készített az Associated Press újságírója. A könyv ára 99 dollár, míg az aláírással ellátott példányok 499 dollárért kaphatók.

Donald Trumpot július 13-án lőtték meg egy pennsylvaniai választási gyűlésen, és a merénylet után készült fotó mára ikonikussá vált. A volt elnök a merénylet után nyilatkozatában tisztában volt a fényképek jelentőségével, és azt mondta, hogy "sokan azt mondják, hogy ez a legikonikusabb fotó, amit valaha láttak".

Melania Trump, Donald Trump harmadik felesége, rejtélyes figura maradt, még akkor is, amikor férje bejelentette, hogy indul a 2016-os választásokon. Donald és Melania Trump más korábbi elnökökkel és first ladykkel ellentétben nem adott ki könyveket a New York-i mainstream kiadóknál a Fehér Házból való távozásuk után. Donald Trump azonban két könyvet adott ki a Winning Team Publishing kiadónál, amelyet fia, Donald Trump Jr. és Sergio Gor alapított.