Tűz a Campona bevásárlóközpontban

Csütörtök reggel kisebb tűz ütött ki a budapesti Campona bevásárlóközpontban, ami az épület kiürítését eredményezte. Az esetet egy ipari olajmelegítő berendezés okozta az egyik étteremben. A lángok enyhén átterjedtek az álmennyezetre, de a város hivatásos tűzoltói gyorsan eloltották őket. A bevásárlóközpontot a biztonsági szolgálat ürítette ki.

A XXII. kerületi bevásárlóközpontban keletkezett tűz miatt a biztonsági szolgálat kiürítette a területet, és a hivatásos tűzoltók oltották el az egyik étteremben keletkezett tüzet, amit egy ipari olajmelegítő berendezés okozott. A tűz a mennyezetre korlátozódott, és jelenleg is zajlik az épület átvizsgálása, hogy kizárják a további forró pontok meglétét.

Az év elején a repülőtér Burger King étterme is tűz miatt került kiürítésre technikai okokból. Az esetek hasonlósága felhívja a figyelmet az ilyen típusú berendezésekkel kapcsolatos biztonsági kockázatokra. A Campona bevásárlóközpont esetében szerencsére gyorsan sikerült megfékezni a lángokat, és a kiürítés is zökkenőmentesen zajlott le a biztonsági szolgálatnak köszönhetően.