Forgalommal szemben hajtva menekült a rendőrök elől a salgótarjáni férfi

Egy 25 éves salgótarjáni férfi nézhet szembe a törvény szigorával, miután vádat emeltek ellene: januárban a rendőrök elől menekült, és az üldözés során autója kigyulladt.

A vádlott 2024. január 25-én, vezetési tilalom alatt, Pásztón vezetett, amikor a rendőrök megpróbálták megállítani. Azonban nem állt meg, hanem 100-110 km/órás sebességgel lakott területen át menekült, majd a 21. számú főúton a forgalommal szemben haladt tovább. Egy szembejövő autónak intenzív fékezéssel és félrekormányzással kellett elkerülnie az ütközést, amit egy fedélzeti kamera is rögzített. A férfi a felüljárón is a forgalommal szemben hajtott, végül 180 km/órás sebességgel próbált meg elszakadni a rendőrök üldözésétől. A hajsza Jobbágyiban ért véget, ahol az autója túlmelegedett motor miatt kigyulladt, és a férfi futva menekült tovább.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és vezetéstől való eltiltást javasol a férfi számára. A Pásztói Járásbíróság fogja meghozni a végső ítéletet az ügyben.

Az RTL egyik olvasója küldte be a videót januárban a csatornához, amelyen jól látszódik, amint a rendőrök elől menekülő ezüstszürke Audi sofőrje a 21-es főút lehajtóján, szemben a forgalommal érkezik, mögötte a szirénázó rendőrautóval.