Új generációs AI eszközök és összecsukható iPhone-ok a láthatáron

A Samsung és az Apple is nagy lépéseket tesznek a mobilkészülékek jövőjének alakításában, előbbi a mesterséges intelligencia, utóbbi az összecsukható kijelzők felé fordul. A Samsung AI-képességekkel felvértezett eszközei és az Apple összecsukható iPhone-jai új fejezetet nyithatnak a mobiltechnológiában.

A Samsung a mesterséges intelligencia fejlesztését helyezi a középpontba, amely a jövőbeni mobilkészülékeik alapvető eleme lesz. TM Roh, a Samsung Mobile Experience egységének elnöke szerint a cég kutatás-fejlesztési erőfeszítései elsősorban az úgynevezett AI-telefonokra összpontosulnak. A Samsung tervei szerint az AI-telefonok nem csak méretükben, hanem funkcionalitásukban is mobilabbak lesznek, nagyobb képernyővel és több érzékelővel rendelkezhetnek.

A Samsung a fejhallgatóit is bevonja az AI által lefedett területbe, például a nyelvi fordítás révén, így a kiegészítők is a stratégia részévé válhatnak. A cég összecsukható telefonjai, mint például a Galaxy Z Fold6, kettős kijelzőjükkel további innovatív funkciókat, például tolmács üzemmódot kínálhatnak.

Az Apple tervei szerint az első összecsukható iPhone-ok kagylóhéjszerűen összecsukhatóak lesznek, hasonlóan a Samsung Galaxy Z Flip6-hoz. A DigiTimesAsia szerint a hajlítható kijelzőket a Samsung Display fogja gyártani az Apple számára, és állítólag már alá is írták a szerződést. Az Apple állítólagosan most kezdte el a fejlesztést, így a szokásos kétéves ciklus alapján 2026-ra várható az első összecsukható iPhone megjelenése. Korábbi pletykák szerint az Apple első összecsukható terméke egy iPad lehetett volna, de ezt a tervet végül elvetették.

A Samsung és az Apple tervei jelentős változásokat sejtetnek a mobilpiac jövőjében, és bár a Samsung AI-telefonjainak konkrét megjelenése még homályos, az Apple összecsukható iPhone-jainak potenciális megjelenési dátuma már körvonalazódik. Az innovációk iránt érdeklődők figyelemmel követhetik a fejleményeket a HVG Tech rovatának Facebook-oldalán. Az Apple-ügyekben jártas elemző, Ming-Chi Kuo korábban azt mondta, hogy 2023 lehet az összecsukható iPhone debütálásának éve, de ezek az információk még nem erősítettek meg.