Újabb üzemanyagár-csökkenés a láthatáron

Holnaptól újra csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami kedvező hír az autósok számára.

Csütörtökön a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára 2 forinttal, míg a gázolajé 4 forinttal lesz kevesebb. A változás eredményeképpen a benzinkutakon a 95-ös benzin átlagosan 608 forintba, a gázolaj pedig 616 forintba fog kerülni literenként.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a múlt heti árak alapján Magyarországon a 95-ös benzin átlagára 616 forint volt, ami 10 forinttal magasabb a régiós átlagnál, míg a szomszédos országokban 623 forintos átlagárral szemben 1,1 százalékkal, azaz 7 forinttal alacsonyabb. A dízel üzemanyag átlagára 623 forint volt, ami 19 forinttal haladta meg a régiós átlagot, de a szomszédos országok 625 forintos átlagáránál 2 forinttal kedvezőbb volt.

A KSH szerint az előző héthez képest a 95-ös benzin átlagára Magyarországon 1 forinttal nőtt, míg a régiós és szomszédos országokban 4, illetve 3 forinttal csökkent. A gázolaj átlagára hazánkban 3 forinttal mérséklődött, ami összhangban van a régiós átlag 6 forintos csökkenésével, és a szomszédos országok 5 forintos árcsökkenésével.

A mostani árcsökkenés nem egyedi esemény, hiszen a közelmúltban, szombaton és kedden is csökkentek az üzemanyagárak a hazai kutakon. A héten ez már másodszor történik meg, kedden a benzin ára 2 forinttal, a gázolajé 3 forinttal lett kevesebb. Fontos megjegyezni, hogy az utóbbi hetekben a benzinkutak nem minden esetben követték a beszerzési árak változását.