A gazdaság motorjának beindítása és a Gránit Bank terjeszkedése

A hazai gazdaság élénkítése és a kis- és középvállalkozások támogatása kiemelt jelentőséggel bír, miközben a Gránit Bank bejelentette, hogy Romániában kezdi meg tevékenységét, mint első magyarországi bank, amely cross border szolgáltatást nyújt.

A Gránit Bank bejelentette, hogy 2024 harmadik negyedévében belép a román piacra és első magyarországi bankként, határon átnyúló szolgáltatóként megkezdi a tevékenységét. A bank dinamikusan növekvő hazai piaci jelenléte és a digitális bankoláshoz fejlesztett applikáció teszi lehetővé a külföldi terjeszkedést - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.

A román piacra lépés különleges promóciós ajánlattal és kampánnyal lesz megtámogatva. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát, és kedvező árfolyamon válthatnak devizát. A szolgáltatás indításához szükséges központi banki regisztrációt a Gránit Bank mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Román Nemzeti Bank részéről megkapta. A bankcsoport az elmúlt években folyamatosan és dinamikusan növekedett, ennek köszönhetően olyan stabil alapokkal rendelkezik, amelyekre építve immáron külföldön is meg tud jelenni határon átnyúló szolgáltatóként.

A gazdaság élénkítése és a vállalkozások támogatása mellett a Gránit Bank terjeszkedése is jelzi, hogy a magyar pénzintézetek is aktívan részt vesznek a nemzetközi piacokon való megjelenésben, és új lehetőségeket keresnek a növekedésre és innovációra.

Mint ismeretes, a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó bank – aminek az új arculatát Orbán Ráhel tervezte – minden szegmensben a bankszektor átlagát meghaladó növekedést ért el 2023-ban: a lakossági hitelek 22 százalékkal, a 2,3 százalékos piaci átlag mintegy tízszeresével nőttek, a lakossági betétek 9,1 százalékkal emelkedtek a piacon mért 6,2 százalékos csökkenéshez képest.