Eltűnt kézilabdázónő tragédiája

Egy műanyag zsákban találták meg az eltűnt kézilabdázónő, Simsik Cynthia holttestét. A rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját, aki ellen gyilkosság és halottgyalázás miatt indítottak nyomozást.

A startitup.sk információi szerint Simsik Cynthia holttestét egy műanyag zsákba tekert állapotban találták meg. A 31 éves korában elhunyt kézilabdázó már legalább öt napja halott volt, amikor a rendőrök rátaláltak. A trnavak.sk szerint a dunaszerdahelyi rendőrség nyomozást indított az egy nappal korábban eltűnt kézilabdázó ügyében.

Simsik Cynthia a Szent István SE, DVSC, Hajdúnánás, Dorog, Szombathelyi Haladás, Csurgó és a Komárom színeiben összesen 371 mérkőzésen lépett pályára, és 1730 gólt dobott. A paraméter.sk információi szerint a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját, aki ellen gyilkosság és halottgyalázás ügyében indítottak nyomozást.

A Bors értesülései szerint Simsik Cynthia családi problémák miatt élt második férjével és két gyermekével a szlovákiai Nagymegyeren. A fiatal édesanya vélhetően gyilkosság áldozata lett. A Startitup elérte Cynthia édesapját, aki elmondta, hogy egy hibátlanul megírt üzenetben lánya azt írta, véget akar vetni az életének, de az apa gyanakodott, hogy valaki más írhatta a levelet.

Az édesapa azonnal felkereste lánya lakcímét, ahol csak Cynthia párját találta, akivel együtt kezdték meg a keresést. A polgárőrség is csatlakozott hozzájuk. Cynthia holttestét végül öt nappal később találta meg a rendőrség abban a nagymegyeri házban, ahol édesapja először kereste. A Magyar Nemzet szerint a nő holttestét egy műanyag zsákba tekerték.

Cynthia párja a rendőrségnek azt állította, hogy a nő felakasztotta magát, majd ő a holttestet egy műanyag zsákba csavarta és a háznál lévő homokozó alá rejtette, ahonnan később visszavitte a házba. A paraméter.sk szerint a rendőrség a közösségi oldalán közölte, hogy gyilkosság és halottgyalázás ügyében indítottak nyomozást, és az ügyész beleegyezését követően őrizetbe vették a nő barátját.

A Telexnek a Polgárőrség Szlovákia – Občianska stráž Slovenskej republiky civil szervezet polgárőre, Szedlák Krisztián azt mondta, hogy nem tudják, tettlegesség áll-e a háttérben. „Az élettársa azt állította, hogy a hölgy nincs otthon. Az első kérdésünk mindig az, hogy átnézték-e a házat, vagy átnézhetjük-e a házat. Ebben az esetben nem engedték, az élettárs azt mondta, átfésülte az otthonát a pincétől a padlásig, de nem talált semmit. Valószínűleg félre lettünk vezetve, és egész végig a házban volt a holttest. Megdöbbentő, hogy ez történt. Őszintén együttérzünk a családdal.”

Cyntia halálhírét a korábbi csapata, a Debrecen is megerősítette. Simsik Cyntia 2013 és 2015 között volt a DVSC játékosa, ez idő alatt 38 tétmeccset játszott.