A. Tibor karateedző elleni vádak

A. Tibor karateedzőt azzal vádolják, hogy tavaly tavasszal rúgott meg egy hatéves fiút edzés közben, ami miatt a gyermek bepisilt, állítja az édesanya az RTL Híradónak. Egy videó is felbukkant, amelyen látható, hogy A. Tibor egy hétéves fiút rúgott meg a szolnoki kalandparkban, aki emiatt a fejére esett. A Magyar Karate Szövetség véglegesen eltiltotta A. Tibort minden karate tevékenységtől, megfosztotta mestercímétől és dan fokozataitól, valamint visszavonta edzői engedélyét. A rendőrség bántalmazás és garázdaság gyanúja miatt nyomoz A. Tibor ellen, és vizsgálják, hogy történtek-e súlyosabb bűncselekmények. A. Tibort még nem hallgatták ki, mivel jelenleg külföldön tartózkodik, de a rendőrség már beidézte.

Újabb vádak merültek fel A. Tiborral szemben, egy másik édesanya szerint a karateedző olyan erővel rúgta meg hatéves fiát az edzésen, hogy az bepisilt. A Magyar Karate Szövetség megerősítette, hogy Tibor korábbi tanítványai most már másik klubban folytathatják. Számos volt tanítvány jelentkezett panaszokkal az edző brutális bánásmódja miatt, beleértve a fizikai és szexuális visszaélések állításait is. A rendőrség vizsgálja a vádakat, de további részleteket vagy azt, hogy Tibort már kihallgatták-e, nem erősítették meg.

Lilu, a televíziós műsorvezető, egy friss Instagram bejegyzésében kritizálta, hogy nem történt megfelelő intézkedés az edzővel szemben. Lilu többek között leírta, hogy ha nincs a kalandparkos videó, akkor a karateedző még évekig rugdoshat, alázhat, bánthat gyerekeket. A Magyar Karate Szövetség azonban már lépett, és kizárta az edző klubját, a Yakuzákat a szövetségből, valamint eltiltotta a táborszervezéstől.

A. Tibor, akit a köznyelvben "Tibi bácsiként" is emlegetnek, a jászberényi Yakuzák Sportegyesület vezetője volt, de a botrány hatására lemondott. A nyilvánosságra került videók hatására egymás után jelennek meg a beszámolók az edző kegyetlen módszereiről. Egyik volt tanítványa például elmesélte, hogy ha az edző úgy gondolta, hogy a tanítványa valamit rosszul csinált, akkor megkérdezte tőle, hogy „combost vagy gyomrost” kér-e büntetésként.

A TV2 Tények című műsorában egy nő azt is állította, hogy A. Tibor 17 évvel ezelőtt, amikor az edzője volt, megerőszakolta. A nő elmondása szerint előfordult olyan eset is, hogy az edző halálosan megfenyegette az aktus után. Korábban Novák Katalin, még államtitkárként életműdíjjal tüntethette ki az edzőt, akit a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményben szólított fel, hogy adja vissza díjait. Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt az ügyben, szerinte az eset „elviselhetetlen, tűrhetetlen, és következményekért kiált”.