Brit házaspár tragédiája az Atlanti-óceánban

Holtan találtak egy brit házaspárt, akik az Atlanti-óceánt akarták áthajózni egy elektromos meghajtású jachttal, de tragédiába torkollt a kalandjuk.

A Sky és a BBC beszámolója szerint a házaspár holttestét Kanada partjainál, egy mentőcsónakban találták meg. Sarah Packwood és kanadai férje, Brett Clibbery június 11-én indultak útnak Halifax kikötőjéből, hogy az Azori-szigetek felé hajózzanak. A pár eltűnését június 18-án jelentették be, és csak három héttel később, július 12-én a Nova Scotia melletti Sable-szigeten mosta partra őket a víz egy mentőcsónakban.

A kanadai rendőrség tájékoztatása szerint a házaspár 21 nap alatt akarta megtenni az utat az Azori-szigetekig, ami összesen 3228 km távolságot jelent. A tragédia hírét a férfi fia erősítette meg a Facebookon, hozzátéve, hogy a vizsgálat még folyamatban van annak megállapítására, mi okozta a balesetet, bár már nincs sok remény.

A házaspár rendszeresen készített videókat utazásaikról, amelyeket Youtube-csatornájukon osztottak meg. Az eset körülményei még tisztázatlanok, a hatóságok továbbra is vizsgálják a tragédia okait. Az egyik lap szerint elképzelhető, hogy egy másik hajóval ütköztek, ami nem vette észre a jachtot, de erre még nincsenek bizonyítékok. A hajójukat még nem találták meg.