Rogán-Gaál Cecília médiacége kiemelkedő üzleti sikereket ér el

Rogán Antal volt feleségének, Rogán-Gaál Cecíliának a médiavállalkozása, a Top News Hungary Kft. jelentős nyereséget termel, ami a magyarországi médiacégek között kiugró eredménynek számít. A cég által kiadott Top World News (twn.hu) híroldal bevételének 80-90 százaléka nyereség, ami a magyar gazdaság lassulása ellenére is stabilan évi egymilliárd forint feletti bevételt jelent.

A Top News Hungary Kft. tavalyi 1,27 milliárd forintos bevételéből közel 88 százalék, azaz 1,1 milliárd forint volt az adózott eredmény, amelynek túlnyomó részét, több mint 1 milliárd forintot osztalékként kivettek a tulajdonosok. Ezzel szemben például a Central Médiacsoport, Magyarország egyik legnagyobb, kormánytól független médiacége, évek óta legfeljebb 15-18 százalékos nyereséget tud termelni a 13 milliárd forint körüli éves árbevételéből.

A twn.hu hirdetési bevételei mögött több kormányközeli cég is felsejlik. A hirdetések között megjelennek a Szerencsejáték Zrt., a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft., valamint a 4iG tulajdonában lévő Vodafone és az MCC tulajdonában lévő Libri reklámjai is. A hirdetések a Google Ads rendszerén keresztül jelennek meg az oldalon, és az érintett cégek szerint ezek automatikusan kerülnek ki a platformon.

A twn.hu olvasottsága viszont szerény: 2023 egyik hónapjában sem került be az 50 leglátogatottabb magyar weboldal közé. A látogatók jelentős része hírgyűjtőoldalakról, mint a Kapu és a Hírkereső, vagy más, nagyobb látogatottságú hírújságok hivatkozásai révén érkezik az oldalra, illetve olyan hírgyűjtő oldalakról, amelyeken pénzért lehet kattintásokat vásárolni.

Az ATV és az Index is többször szemlézte a twn.hu cikkeit, amelyek gyakran más forrásokból származó tartalmakat is tartalmaznak. Az ATV Zrt. vezérigazgatójának, Németh Sándor Szilárdnak közös cége van a Top News Hungary kisebbségi tulajdonosának, Sarka Katának a férjével, Bessenyei Istvánnal. Az ATV és az Index egyaránt tagadja, hogy formális vagy informális együttműködésben állnának a twn.hu-val, bár az ATV honlapja, az atv.hu releváns hírforrásként tekint a bulvároldalra és tartalmakat is átvesz tőle.