Féltékenységi gyilkosság Eperjeskén

Egy férfi életét vesztette, egy nő pedig súlyosan megsebesült Eperjeskén egy féltékenységből elkövetett támadás során. A 64 éves gyanúsítottat a rendőrség elfogta és őrizetbe vette.

Eperjeskén tragikus esemény rázta meg a közösséget: egy férfi holttestére bukkantak, míg egy nőt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 64 éves gyanúsítottat elfogták a bűncselekmény kapcsán.

A rendőrség szerint az eset 2024. július 17-én reggel történt, amikor egy közmunkás nő nem jelent meg a munkahelyén, ami aggodalmat keltett társai körében. A házához érkező munkatársak egy nyitott ablakon keresztül pillantottak be, és a látvány rögtön segélyhívásra késztette őket: a nőt és egy férfit mozdulatlanul, vérben fekve találták.

A helyszínen a 49 éves nő vendégeként tartózkodó, vele azonos korú férfit már nem tudták megmenteni, halálát számos bántalmazásból eredő sérülés okozta. A nőt súlyos állapotban, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A nyomozás során a rendőrség gyorsan feltérképezte az áldozat kapcsolatrendszerét, és arra a következtetésre jutottak, hogy a támadás hátterében szerelemféltés állhat. A gyanú egy 64 éves helyi lakosra terelődött, akit a rendőrök rövid időn belül előállítottak és kihallgattak.

A gyanúsított a kihallgatás során beismerte tettét. Elmondása szerint 2024. július 15-én éjjel ment a nőhöz, ahol egy másik férfit talált, és felindulásában bántalmazta őket egy szerszámnyelet használva. A férfi ellen emberölés és testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, és a hatóságok kezdeményezték a letartóztatását.