Unokázós csaló és egy holttest a fővárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz egy unokázós csalás ügyében, amely során egy férfi több millió forintot csalt ki egy gyanútlan áldozattól. Egy másik esetben egy több hónapja halott férfit találtak egy XX. kerületi lakásban, ahol kábítószer birtoklása miatt is nyomozást indítottak.

A rendőrség segítséget kér a lakosságtól egy csaló azonosításában, aki állítólag az áldozat mostohaunokájának adta ki magát. A csaló telefonon keresztül értesítette az áldozatot, hogy a mostohaunoka bajba került és óvadék ellenében szabadlábra helyezhető. Az elkövető így közel ötmillió forintot csalt ki a sértettől, aki a pénzt egy előre megbeszélt helyen hagyta, ahonnan a csaló magához vette és eltűnt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága arra kéri az állampolgárokat, hogy aki felismeri a felvételen látható személyt, vagy bármilyen információval rendelkezik az elkövető személyazonosságáról, tartózkodási helyéről, azonnal értesítse őket. Bejelentést tehetnek a Telefontanú zöldszámán vagy a díjmentes segélyhívó számon.

Egy másik esetben, a XX. kerületi Zamárdi utcában találtak egy több hónapja halott férfit egy lakásban. A holttestet a hét elején fedezték fel, és a férfi januárban tűnt el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette az esetet, és közölte, hogy idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják. A helyszínen kábítószergyanús anyagot is találtak, ami miatt kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt indult nyomozás.