Letartóztatták a férfit, aki megfojtott egy 12 éves kislányt Nyíregyházán

Egy 32 éves gávavencsellői férfit letartóztattak, mert megfojtott egy 12 éves kislányt Nyíregyházán. A férfi azt állította, hogy szerelmi kapcsolatban álltak, és a lány terhes volt tőle.

A Nyíregyházi Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

A kislány eltűnését szeptember 22-én jelentette be egy családtagja. A rokon elmondta, hogy a lány előző nap otthonában megsérült, mert belelépett egy szögbe, és a család egy férfi ismerőse kísérte Nyíregyházára orvoshoz. Innen azonban már nem érkeztek haza. A rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni a gyereket.

Néhány órán belül megtalálták a lányt elkísérő 32 éves, gávavencsellői férfit, B. Dávidot. A férfi a nyomozóknak azt állította, hogy szerelmi kapcsolatban álltak a kislánnyal, és az orvosi ellátás után Nyíregyházán sétálni indultak. Egy erdős területre mentek, ahol összevesztek, és a vita hevében megfojtotta és sorsára hagyta a gyereket. A nyomozók a B. Dávid által megadott helyen megtalálták a holttestet.

A férfi azt is állította, hogy a kislány terhes volt tőle, és azon vesztek össze, hogy míg a lány szerette volna megtartani a gyermeket, ő nem. A veszekedés odáig fajult, hogy a férfi rátámadt a lányra és puszta kézzel megfojtotta egy nyíregyházi erdőben.

A férfi korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt volt büntetve. A bíróság a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indította az eljárást, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el.

A kislány édesanyja tagadta, hogy tudott volna a viszonyról, és azt állította, hogy semmit nem tudott a gyereke és a férfi közötti kapcsolatról.

A férfi beismerte a gyilkosságot és együttműködik a hatóságokkal. Például a gyilkosság helyszínét is ő mutatta meg.