A legújabb Golf GTI Clubsport ára és jellemzői

A Volkswagen Golf GTI legújabb Clubsport változata, amely a márka legfrissebb ráncfelvarrását követően került bemutatásra, mostantól kapható a piacon.

A Volkswagen a június elején mutatta be az új Golf GTI Clubsport modellt, amely a facelift során 265 lóerőre erősödött. Az új Clubsport változat 300 lóerős teljesítményt nyújt, ami megegyezik a facelift előtti előd teljesítményével. A német piacon a helyi adókat is magában foglaló alapár 48 075 euró (körülbelül 19 millió forint), ami 3 570 euróval magasabb a normál Golf GTI indulóáránál, és 5 720 euróval kevesebb a Golf R csúcsmodell nyitóáránál.

Magyarországon a Golf GTI 14,8 millió forintos áron kezdődik, azonban a Clubsport változat hazai árát még nem tették közzé.

A Clubsport különlegességei közé tartozik az egyedi sportfutómű, a speciális Nordschleife üzemmód, a 19 colos keréktárcsák és a 400 Nm csúcsnyomaték. Az autó 5,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre, és a maximális tempója, mint a normál GTI esetében, 250 km/h. Azonban egy 4 050 eurós Performance csomag megrendelésével a végsebesség 270 km/h-ra növelhető.

A hetes szériából származó, eddig gyártott legerősebb elsőkerekes Golf változat a 310 lóerős Clubsport S, amely 5,8 másodperces 0-100-as gyorsulással és 265 km/h végsebességgel büszkélkedhet. Az új GTI Clubsport kizárólag hétfokozatú duplakuplungos DSG automata váltóval kapható, és opcionálisan Akrapovic sportkipufogóval is rendelhető.