Gareth Southgate-ról szóló dráma befejezésének átírása

Egy brit író, James Graham átírja a Gareth Southgate-ról szóló színdarab, a Dear England befejezését, hogy az tükrözze az angol válogatott 2024-es Európa-bajnoki szereplését is.

James Graham, aki az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitányáról, Gareth Southgate-ről írt színdarabot, bejelentette, hogy módosítani fogja a Dear England című darab befejezését. A változtatások célja, hogy a darabban megjelenjen az angol válogatott Spanyolország elleni vasárnapi veresége is. Graham a BBC reggeli műsorában beszélt arról, hogy a nézők tudatában lennének a Németországban történteknek, ezért a következő napokban és hetekben frissíteni fogja a befejezést.

A Kedves Anglia című színdarabot a National Theatre állította színpadra, és a BBC One négyrészes televíziós drámát is készít belőle. A szövetségi kapitány szerepét Joseph Fiennes játssza a produkcióban.

Graham hozzátette, hogy bár rossz kedve volt a döntőbeli vereség után, most más érzés Anglia-szurkolónak lenni, mint korábban. Inspirálja Southgate személyisége, aki nem tipikus harcos főszereplő, hanem lágyabb és csendesebb, mégis valami nagyon hangosat és nagyon epikusat vitt véghez.

Az angol válogatott vasárnap Berlinben 2-1-re kikapott Spanyolországtól az Euro 2024 döntőjében, Mikel Oyarzabal 86. percben szerzett győztes góljával. Southgate, aki 2016 óta irányítja a válogatottat, és akit bíráltak a csapat defenzív és fantáziátlan játékáért, jelenlegi szerződése decemberben jár le, és a jövőjéről még nem született döntés. A The Guardian szerint három edzőjelölt neve szerepel a lehetséges utódok listáján: Eddie Howe (Newcastle United), Graham Potter (legutóbb Chelsea) és Thomas Tuchel, aki a szezon végéig a Bayern Münchent irányította és jelenleg nincs csapata. Tuchel évek óta ragaszkodik Lőw Zsolthoz, aki segédedzőként 2018 óta dolgozik a német szakemberrel, így nem kizárt, hogy hamarosan magyar trénert is ülhet az angol válogatott kispadján.

Southgate egyébként 102 mérkőzésen irányította az angolokat, 64 győzelem, 20 döntetlen és 18 vereség a mérlege. Az edző az Eb előtt nem hosszabbított, állítólag azonban van egy újonnan előkészített kétéves megállapodása. A szövetségi kapitány a Spanyolország ellen 2–1-re elveszített döntő után nem nyilatkozott a jövőjéről, elmondása szerint ennek nem most van itt az ideje.