Elfogatóparancs kiadása Siti Richárd ellen

Elfogatóparancsot adtak ki Siti Richárd ellen, aki több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt került a rendőrség látókörébe. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 22 éves aranyosgadányi férfi szombaton délután ötkor egy komlói házban veszett össze volt barátnőjével, és a vitában konyhakéssel többször megsebesítette a 31 éves nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A támadás során egy 18 éves férfi is megsebesült, aki szintén a lakásban tartózkodott, és rajta is életmentő műtétet kellett végrehajtani. A fiatal férfi sérülése ellenére még ki tudott ugrani a ház ablakán, majd segítségért kiáltott, amire a környéken lakók lettek figyelmesek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a komlói mentőállomásról két autó indult a helyszínre, és mindkét sérültet kórházba szállították súlyos sérülésekkel.

Siti Richárd a bűncselekmény elkövetése után elmenekült, és jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik. A helyiek szerint féltékenységből támadhatta meg volt párját a 22 éves késelő. A megkéselt nő a támadás után fel tudta hívni a rokonait, és a mentőből telefonált a családjának, hogy induljanak a kórházba.

A rendőrség leírást adott ki a keresett személyről: Siti Richárd körülbelül 180 centiméter magas, sportos testalkatú, zöldesbarna szemű, felül félhosszú, szőkésbarna hajú férfi. Utoljára látott ruházata egy sötétkék póló, világoskék rövidnadrág, zöld cipő és fekete hátizsák volt.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy amennyiben felismerik a képen látható férfit, vagy információval rendelkeznek jelenlegi tartózkodási helyéről, akkor jelentkezzenek az ingyenesen hívható Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, a 112-es központi segélyhívón, vagy személyesen a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.