A családjára vetette magát a férfi, akit fejbelőtt Trump merénylője

„Apám a földre lökött engem és anyámat, hogy megvédjen minket a golyóktól” – írta közösségi oldalán a szombati merénylet halálos áldozatának a lánya, Allyson.

A tragikus esemény során egy 50 éves önkéntes tűzoltóparancsnok, Corey Comperatore életét vesztette, miután fejbe lőtte a merénylő. Comperatore az egyik emelvényen ült, Donald Trumptól jobbra, és egy Reuters kép tanúsága szerint pont egy vonalban lehetett a volt amerikai elnökkel. A támadás során a résztvevők 7-8 lövésről számoltak be, de hogy pontosan hányadik találat érte Comperatore-t, az nem ismert.

A helyszínen jelen lévők közül egy férfi vasárnap a BBC-nek elmondta, hogy észrevették, amint egy fegyveres kúszik a tetőn, de hiába próbáltak a rendőröknek jelezni, 3-4 percig nem kaptak választ.

Allyson, a merénylő által megölt férfi lánya, közösségi oldalán fejezte ki gyászát és szeretetét: „Apám annyira szeretett minket, hogy egy igazi golyót is bevállalt értünk. Semmi mást nem szeretnék, mint sírva ráborulni és köszönetet mondani neki”.

Pennsylvania kormányzója, Josh Shapiro a lövöldözést követő sajtótájékoztatón hősként méltatta Comperatore-t, kiemelve, hogy rendszeresen templomba járt és „szerette a közösségét, de legfőképpen a családját”.

Comperatore lelkes Trump-rajongóként várt a gyűlésre, amelytől mindössze 19 kilométerre lakott Sarverben. Lányának és szomszédjának leírása szerint barátságos és jó ember volt, akivel a politikai nézetkülönbségek ellenére is ki lehetett jönni. Egy tűzoltótársa szerint Comperatore olyan ember volt, aki csak védeni, szolgálni és szeretni akart: „Ő tényleg a szeretet embere volt”.

A támadás során két másik súlyos sérült is volt: David Dutch, aki régóta Trump támogatója, májkárosodást és bordatörést szenvedett, több műtéten is át kell esnie; valamint a 74 éves James Copenhaver, aki demokrata párti, és csak érdeklődött a helyi politika iránt.