A DK a fogyasztóvédelemhez fordul a Fantában lévő narancslé miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) bejelentette, hogy a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul, mert állításuk szerint a Coca-Cola kevesebb narancsot használ a Magyarországon forgalmazott Fantában, mint más országokban.

A párt hétfői közleményében kifejtette, hogy a Coca-Cola maga is elismerte a különbséget: Magyarországon a Fantában lévő narancslé aránya csupán 5 százalék, míg Olaszországban ez az arány 12 százalék. A DK szerint ez jelentős minőségbeli eltérést jelent az italok között.

A Coca-Cola válaszában arra hivatkozott, hogy a különbségek a helyi szabályozásokból és a piacon kapható hasonló termékek jellemzőiből adódnak. A DK azonban ezt nem fogadja el, és a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulnak, hogy felhívják a figyelmet a gyakorlatra, amely szerintük a magyar fogyasztók hátrányos megkülönböztetését jelenti.

A közleményükben felvetik a kérdést: "Hogy lehet az, hogy a magyar szabályok megengedik a multicégeknek a magyarokon való nyerészkedést, jelen esetben a narancslé kispórolását egy narancsos termékből?" Hozzátéve, hogy Magyarország lakossága semmivel sem érdemel kevesebbet, mint Európa többi népe, és ugyanolyan minőségű termékeket kellene kapniuk, mint más országokban.