A 7Days mini croissant mérete csökken

Július 15-től a 7Days mini croissant és a 7Days Doub!e Max mini croissant kiszerelése 200 grammról 185 grammra csökken, amit a Nébih kiszereléscsökkentést bemutató oldalán jelentett be. A változás pontos termékre gyakorolt hatását nem részletezték, így egyelőre nem tudni, hogy a croissant-ok mérete csökken, vagy kevesebb darab lesz a csomagban.

Magyarországon a gyártóknak március elseje óta kötelező bejelenteniük, ha csökkentik a termékek kiszerelését, és ezeket a változásokat a kiskereskedőknek ki kell tenniük az üzletekben. A Nébih honlapján is közzéteszik ezeket az információkat, kivéve, ha a régi kiszerelés még fél évig kapható marad, ami a 7Days esetében nem áll fenn.

Jelenleg a legtöbb kiskereskedő még a 200 grammos kiszerelést kínálja, tehát aki szeretne a régi méretből vásárolni, még megteheti.

Az elmúlt időszakban több mint 20 különböző termék kiszerelése csökkent, köztük jégkrémeké, sonkáé, kekszeké és mosogatógép-tablettáké. Kozák Tamás, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint azonban az érintett termékek száma jelentősen csökkent a kezdetekhez képest, ami arra utal, hogy a gyártók egyre kevésbé hajlamosak a kiszerelés csökkentésére. Az üzletek és áruházak többségében ma már hetente csak pár termék válik érintetté. A Telex és a hvg.hu is beszámolt a 7Days mini croissant kiszerelésének csökkenéséről, ami a zsugorfláció egyre gyakoribb jelenségére hívja fel a figyelmet.