Zala megyében vihar tombolt

Szombaton este Zala megyében, különösen Becsehelyen jelentős vihar söpört végig, mely során 3-4 centiméteres jégdarabok hullottak az égből. A 24.hu beszámolója szerint a viharos időjárás hatására a hőmérséklet 15 fokkal csökkent. Az Időkép információi alapján a vihar, amely szupercellaként érkezett, a Balatonhoz érve gyengült le, és a keleti medencébe már csak gyenge eső formájában érkezett.

A vihar Szlovénia után érte el Magyarországot, és Zala megyében okozott jelentős felfordulást. A jelenség a nyári időszakban nem szokatlan, hiszen a meleg hónapokban gyakrabban alakulnak ki heves zivatarok, amelyek akár jégesőt is hozhatnak magukkal. A szupercellák különösen erős viharok, melyek intenzív csapadékkal és szélsőséges időjárási jelenségekkel járhatnak, mint például a Becsehelyen tapasztalt nagyméretű jégdarabok esése.

A vihar gyors átvonulása után a helyi lakosok és a hatóságok a károk felmérésével és a helyreállítási munkálatok megkezdésével voltak elfoglalva. Az ilyen típusú időjárási eseményekre való felkészülés és a gyors reagálás kiemelten fontos a károk minimalizálása érdekében.