Kemecsei férfi gyújtotta fel a házát, de nem indul ellene eljárás

Nem indítanak büntetőeljárást a kemecsei férfi ellen, aki ittas állapotban rágyújtotta a házát a feleségére és édesanyjára, mivel a rendőrség szerint csak saját tulajdonát rongálta meg és mások életét nem sodorta veszélybe.

A férfi, aki a szabolcsi tanyán élt feleségével és édesanyjával, egy heves vita során döntött úgy, hogy felgyújtja az otthonukat. Az idősebb asszony a TV2 Tényeknek nyilatkozva elmondta, hogy fia részegen érkezett haza, és dühében kezdett el törni-zúzni. A férfi ezt követően egy kanna benzinnel végiglocsolta a házat, majd gyufával lángra lobbantotta azt. A két nő szerencsére időben ki tudott menekülni a lángok közül, de a házuk és személyes tárgyaik nagy része odaveszett.

A tűzoltók, akiket az esemény helyszínére hívtak, több gázpalackot is kihoztak az épületből, megelőzve ezzel egy esetleges robbanást.

A rendőrség a férfi őrizetbe vételét követően úgy döntött, hogy nem indítanak ellene eljárást, mivel a tettével csupán saját tulajdonát károsította, és mások életét nem veszélyeztette.