Karcagi lakástűz: Huszonegy tűzoltó oltotta el a lángokat

Karcagon egy sorházi lakásban keletkezett tűz, amelynek eloltásához huszonegy tűzoltóra volt szükség – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűz vasárnap koradélután tört ki, és a helyszínre a karcagi, püspökladányi, tiszafüredi és szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűzoltók a lángok miatt átvizsgálták és kiürítették a szomszédos lakásokat is. A műveletet teljes légzésvédelemben, sugárfedezet mellett, két irányból végezték el. Az esethez mentő is érkezett a helyszínre.

A katasztrófavédelem későbbi tájékoztatása szerint sikerült megfékezniük a tüzet, amely az érintett lakás mindhárom szintjén, összesen körülbelül százötven négyzetméteren pusztított.

A beavatkozásban részt vevő huszonegy tűzoltó a lángok eloltása után az utómunkálatokat végezte, izzások és parázslások után kutatva.

Egy másik tűzeset is történt a napokban, a sümegi várnál, ahol a helyi önkormányzati és önkéntes, valamint a keszthelyi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A sümegi vár alatti füves részen nagyjából 7500 négyzetméternyi terület égett le. A tűzoltók vízsugár, porral oltó, kéziszerszámok segítségével, a helyi lakosok közreműködésével akadályozták meg a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Jelenleg a még izzó részeket oltják.