Ledőlt a nagysátor a Pohoda fesztiválon, többen megsérültek

A Pohoda fesztiválon péntek este viharos esőzés következtében ledőlt a nagysátor, aminek következtében 12 ember szenvedett sérüléseket.

Szlovákia egyik legismertebb könnyűzenei fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren megrendezett Pohoda fesztiválon a viharos időjárás miatt bekövetkezett balesetben a nagysátor összeomlott. A trencséni repülőtéren 1997 óta minden évben megrendezésre kerülő eseményt a pénteki viharos esőzés miatt félbe kellett szakítani.

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint a baleset következtében 12 személy könnyebb sérüléseket – többnyire fej- és felsővégtagi sérüléseket – szenvedett. A sérülteket a trencséni és a vágbesztercei kórházakba szállították ellátás céljából.

A fesztivál szervezői a baleset után bejelentették, hogy a hátralévő programokat nem tartják meg, és a látogatóknak a fesztivál sátorvárosát szombaton déli 12 óráig kell elhagyniuk. A parkolók szombat délután négy óráig lesznek nyitva a közönség számára. A balesetről videó is készült, amely félelmetes képet fest a történtekről. A Pohoda könnyűzenei fesztivált 1997 óta rendezik meg minden évben, idén július 11-13. között került volna sor a rendezvényre.

A HungaroMET a nyugat-dunántúli térségre másodfokú riasztást adott ki zivatarok miatt, így Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas és Zala megyékben lehetnek intenzívebb záporok. Az ország többi részére csak első fokú jelzést adtak ki az esőzések miatt, míg hármas fokú hőségriadót vezettek be az egész országra.