Halálos áldozatot követelt a szombati hőség és forgalom

A hőség és a sűrű forgalom több balesetet és jelentős torlódásokat okozott szerte az országban, többek között halálos kimenetelű baleset is történt.

Szombaton az ország több pontján is balesetek és torlódások nehezítették a közlekedést. Az Útinform jelentése szerint több kilométeres sorok alakultak ki, például az M1-es autópályán, ahol a lébényi szakaszon 15 kilométert meghaladó torlódás volt tapasztalható. A forgalom a 138-as kilométernél torlódott fel, és a 160-as jelű Mosonmagyaróvár csomópontban letérve, az 1-es főúton kerülhető volt.

Az M5-ös autópályán, Ócsa térségében történt baleset miatt 4 kilométeres torlódásra kellett számítani, míg az M7-es autópályán, Pákozd után 5 kilométeres volt a sor. Az M30-as autópályán, Nyékládháza térségében egy személyautó árokba hajtott, a mentőhelikopter is a helyszínre érkezett, és csak a belső sáv volt járható. Kozármisleny után az M60-as autópályán egy személyautó kigyulladt, itt a 20-as kilométernél egy sávon haladt a forgalom.

A 47-es főúton, Hódmezővásárhely térségében, valamint a 68-as főúton, Nagyatád térségében is balesetek történtek, ahol többek között teljes útzárat is bevezettek.

A Balaton felé vezető utakon is jelentős volt a forgalom, az M7-es autópályán és a 7-es főúton Érd és Martonvásár között, valamint Székesfehérvárnál és Balatonlellénél is torlódások alakultak ki.

A hőség miatt a HungaroMet Zrt. piros fokozatú figyelmeztetést adott ki hat vármegyére vasárnap éjfélig, és a hétvége mindkét napján zivatarok is kialakulhatnak. Az UV-B sugárzás vasárnap nagyon erős lesz az egész országban.

A szombati nap legtragikusabb eseménye egy halálos baleset volt Kiszombor közelében, ahol a 431-es főút 3-as kilométerszelvényénél történt baleset miatt lezárták az utat, és a kiszombori határátkelőhelyet nem lehetett megközelíteni.