Az orosz védelmi minisztériumi korrupciós ügy egyik kulcsfigurájának rejtélyes halála

Váratlanul elhunyt Igor Kotelnyikov, az orosz védelmi minisztériumot érintő korrupciós ügy egyik fontos gyanúsítottja, aki a katonatisztek és a hadiipari vállalatok közötti kenőpénzek átadásában játszott központi szerepet.

Igor Kotelnyikov azon személyek közé tartozott, akik közvetlen kapcsolatban álltak az orosz védelmi minisztérium korrupciós ügyében érintett tábornokokkal és katonatisztekkel, valamint az őket megvesztegető hadiipari és építészeti vállalatokkal. Ő volt az, aki a megbízásokat és a kenőpénzeket átadta a megvásárolt katonatiszteknek. Az ügy következtében Szergej Sojgu védelmi miniszter is pozícióját vesztette, míg Timur Ivanov védelmiminiszter-helyettes őrizetbe került.

A TASzSz hírügynökség jelentése szerint Kotelnyikov szívroham következtében hunyt el a börtönben, 52 éves korában. Az RFE/RL amerikai finanszírozású médium beszámolója szerint Kotelnyikovot egy túlzsúfolt és humanitárius szempontból elfogadhatatlan körülmények között működő börtönben tartották fogva, ahol nem volt hajlandó együttműködni, ezért büntetőcellába helyezték.

A korrupciós botrányban nemrégiben egy másik orosz katonatiszt is életét vesztette, amely szintén váratlan és rejtélyes körülmények között történt.