Kaczyński szerint a szólásszabadság nem gyerekeknek való

Jarosław Kaczyński, a volt lengyel miniszterelnök, egy 10 éves bloggerrel szemben érvelt, mondván, hogy a szólásszabadság nem gyerekeknek való. Sara Małecka-Trzaskoś, aki sajtóakkreditációval rendelkezik és beléphet a lengyel parlamentbe, megpróbálta megkérdezni Kaczyńskit az abortusztörvényről, amit Donald Tusk miniszterelnök próbál elfogadtatni.

A konzervatív Jog és Igazságosság párt vezetője azonban nem volt hajlandó válaszolni a fiatal blogger kérdésére. A következő párbeszéd zajlott le közöttük a parlament folyosóján:

  • K: Ez az ügy nem tartozik a gyerekekre, úgyhogy kedvesem menjetek innen.
  • B: De nálunk szólásszabadság van!
  • K: De a szólásszabadság nem gyerekeknek való. Tényleg menjetek el!

Sara Małecka-Trzaskoś februárban indította el TikTok-csatornáját, és mint egy parlamenti tudósító, politikusokat faggat, sőt, még Donald Tusk miniszterelnökkel is készített már interjút. Videóit általában 20-30 ezren nézik meg, de vannak köztük több százezres megtekintéssel rendelkező anyagok is.

A fiatal blogger később úgy nyilatkozott, hogy sértve érezte magát Kaczyński reakciója miatt. „Szívesen feltenném neki a kérdést, vajon miből gondolja, hogy a szólásszabadság nem a gyerekek dolga. Nekem a szólásszabadság a legfontosabb” – mondta Małecka-Trzaskoś.