Indiai férfi szerint hetente egyszer megmarja egy kígyó

Egy 24 éves indiai férfi azt állítja, hogy egy kígyó már hetedszer marta meg őt 40 nap alatt az Uttar Pradesh állambeli Fatehpurban. Vikasz Dubej esetét most egy három orvosból álló csapat fogja kivizsgálni annak érdekében, hogy megerősítsék a harapások hitelességét.

Radzsiv Najan Giri tiszti főorvos elmondta, hogy az áldozat sírva kért segítséget a hatóságoktól, miután állítása szerint minden pénzét a kezelésekre költötte. A főorvos azt tanácsolta a férfinak, hogy forduljon állami kórházhoz, ahol ingyenesen hozzáférhet a méreg elleni ellenszerhez.

Az eset körülményei különösen furcsák, hiszen a férfi állítása szerint minden szombaton történt a kígyómarás. Giri hozzátette, hogy még vizsgálat tárgyát képezi, hogy ténylegesen kígyóharapásokról van-e szó, és figyelemre méltó, hogy a férfi minden alkalommal ugyanabba a kórházba került, valamint hogy egyetlen nap alatt felépült.

Ez az eset azonban nem egyedi a kizsákmányolás tekintetében. Olaszországban például harminchárom indiai mezőgazdasági vendégmunkást szabadított ki a rendőrség a rabszolgasághoz hasonló munkakörülmények közül, és közel félmillió eurót (196 millió forint) koboztak el a visszaéléssel gyanúsított két zsarolójuktól a Verona tartományban. A munkahelyi kizsákmányolás Olaszországban is a figyelem központjába került, miután egy indiai gyümölcsszedő tragikus halála nyomán kiderült, hogy a munkásokat jogellenesen foglalkoztatták, és a mezőgazdaságban dolgozók mintegy 23 százalékát érinti ez a probléma. Az áldozatok védelmet, munkalehetőséget és legális lakhatási okmányokat kapnak, míg a gyanúsítottak ellen rabszolgatartással és munkahelyi kizsákmányolással kapcsolatos bűncselekmények miatt vádat emeltek.