Atlanti-óceáni kaland: Delfinek vették körül a magányos evezőst

Tom Waddington, aki egyedül próbálja meg átevezni az Atlanti-óceánt, több száz gömbölyűfejű delfinnel találkozott útja során. A férfi az új-fundlandi partoktól indult el az Egyesült Királyságban fekvő Penzance felé, és július 7-én egy nagy csapat delfinnel került szembe az óceánon, akik órákon át követték őt.

Waddington az eseményt videóra vette, amelyen látható, hogy a delfinek száma több százra nőtt, és körülötte úszkáltak. A férfi elmondása szerint a látvány lenyűgöző volt, de aggodalmat is keltett benne, hogy az állatok esetleg megsérthetik. Egy delfin ténylegesen neki is ütközött a csónakjának.

A delfinek gyülekezése több mint két órán át tartott, és Waddington becslése szerint végül mintegy ezer állat kísérte őt. Szerencsére az eset során nem történt sérülés, noha a delfinek nagytestű és súlyos állatok, amelyek játékos viselkedése borulást is okozhatott volna.

A férfi szárazföldi támogatói szerint a találkozott delfinek hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfinek lehettek, amelyek az Atlanti-óceán északi részén, a Földközi-tengerben és a déli vizekben élnek, és rendkívül társas lények, gyakran nagyobb csoportokban mozognak.

Tom Waddington síoktatóként dolgozik, és jótékonysági céllal vágott neki az útnak. Adományokat gyűjt egy, a mentális egészséggel foglalkozó szervezet számára, amelyet Stephen Fry színész vezet. Az állatokkal történt találkozás után a férfi tovább folytatta útját, és a kedvező szélviszonyoknak köszönhetően jól halad a célja felé.