Anna hercegnő lovasbalesetéről semmire sem emlékszik

III. Károly király húga, Anna hercegnő agyrázkódást szenvedett egy lovasbaleset következtében, és most először tért vissza hivatalos királyi teendőihez, véraláfutással a bal szeme körül.

Anna hercegnő, III. Károly király 73 éves húga, nemrégiben súlyos lovasbalesetet szenvedett gloucestershire-i birtokán, aminek következtében agyrázkódást kapott és öt napig ápolták a bristoli Southmead Kórházban. A baleset után átmeneti emlékezetkiesést is tapasztalt, az incidens részleteire nem emlékszik.

A hercegnő a baleset óta először jelent meg nyilvánosan, a Gloucestershire-i Hartpury Egyetemen és Hartpury College-ban rendezett eseményen, ahol a Riding for the Disabled Association (Lovaglás a Mozgássérültekért Egyesület) elnökeként vett részt. Az eseményen Helena Vega Lozano, az egyesület egyik elnöke elmondta, hogy Anna hercegnőnek nagy megtiszteltetés volt, hogy részt vehetett az RDA rendezvényén, és amikor kiszállt az autóból, azt mondta: "egyetlen dologra sem emlékszem".

A Daily Mail beszámolója szerint, bár rendelkezésre álltak ülőhelyek a hivatalos személyek számára, Anna hercegnő inkább állva maradt, és így beszélgetett az okleveleikre váró díjazottakkal. A hercegnő jelenléte rendkívül motiváló és inspiráló volt a rendezvény résztvevői számára.