"Nem könnyű rábeszélni az embereket" - Milliókat adna a Viszkis Berki Krisztián lányainak

Egy év múlva odaadhatja Berki Krisztián két félárván maradt kislányának, Natinak és Emmának, Ambrus Attila, azaz a Viszkis azt a pénzt, amit közös könyvük eladásából befolyt. A keramikus már több mint a felét eladta a készletnek, de azt mondja, nem sokan szerették a 2022-ben elhunyt izomcelebet.

Ambrus Attila több mint két éve árulja azokat a könyveket, amelyeket Berki Krisztiánnal együtt adtak ki az Ázsia Expressz első évadában átélt élményeikről. A "Rosszfiúk Ázsiában" című kötetből egyaránt 1000-1000 példányt kaptak értékesítésre. Ambrus gyorsan eladta a saját részét, Berki azonban nem vitte el a magáéit, így azok Berki haláláig Attilánál maradtak.

Ambrus elmondása szerint, miután Berki Krisztián elhunyt, úgy döntött, hogy eladja az ő részeit is a vásárokon, ahol megfordul, és a befolyt 2,5-3 millió forintot a két kislányának adja. Attila az ígéretét tartva igyekszik minél hamarabb túladni a könyveken, és már csak 460 darab van hátra. Egy év múlva, ha sikerül mindet eladni, fel kívánja venni a kapcsolatot a gyerekek édesanyjával, és az összeget ketté osztva eljuttatni hozzájuk.

A keramikusnak nem könnyű dolga, hiszen nehezen tudja rávenni az embereket a könyv megvásárlására, amit darabonként háromezer forintért kínál. Ambrus elmondása szerint Berki Krisztiánt nem szerették sokan, de amikor a vásárlóknak elmondja, hogy a bevétel a két kislányt segíti, sokan megenyhülnek és hajlandóak megvásárolni a kötetet, hogy támogassák a gyerekeket.

Az Ázsia Expressz egy másik szereplője, Kafi Rea Milla, aki szintén részt vett az első évadban, hamarosan férjhez megy szerelméhez, Kovács Patrikhoz. Az esküvőt Magyarországon tartják, de a modell Szomáliában élő családja nem tud részt venni rajta személyesen, csupán online kapcsolódhatnak be a ceremóniára. Kafi és Patrik tervei szerint jövőre Szomáliába utaznak, ahol a modell végre találkozhat majd édesanyjával, hat testvérével és a többi rokonával, és ott is megünneplik házasságukat egy nagy bulival. Kafi elmondása szerint a szomáliai esküvő nem lesz hagyományos, mivel egyikük sem muszlim vallású, de néhány hagyományt megtartanak, és a ceremónia inkább modern lesz.