Retróbuszokkal a libegőhöz

Július közepétől szeptember közepéig minden vasárnap retróbuszokkal utazhatunk a Széll Kálmán térről a Zugligeti Libegő alsó végállomásához, így már az odavezető út is élménnyé válik. Az R158-as buszjáraton az utasok az elmúlt évtizedek ikonikus budapesti busztípusaival tehetik meg a tízperces utat, amelyek között megtalálható az Ikarus 260-as, 263-as, 412-es és 415-ös autóbuszok is.

A retrójáratok a két végállomás között nem állnak meg, így csak a Széll Kálmán téren, a 39-es és a 91-es buszok megállóhelyéről, illetve Zugligetben, a 291-es busz végállomásán lehet felszállni. Az R158-as busz normál díjszabás szerint közlekedik, tehát vonaljeggyel vagy bérlettel is igénybe vehető, pótjegy váltása nélkül.

Az R158-as járat július 14. és szeptember 15. között csak vasárnaponként közlekedik, de a Libegők Éjszakája rendezvényhez kapcsolódva már július 13-án, szombat délután 17 órakor is elindulnak a buszok. A részletes menetrend és további információk a BKV Zrt. honlapján, valamint a BKK oldalán és a BudapestGO applikációban érhetők el.

Az R158 a régi, 1980 és 2008 között létezett 158-as vonal ideiglenesen újjáélesztett változata, amelynek keretében az Ikarus 260-as típusú buszok is újra az utakon láthatók, ezek az Ikarus legikonikusabb és legnagyobb darabszámban gyártott járművei.