Szuhoj Superjet 100-as lezuhant Oroszországban

Oroszországban, a moszkvai régióban lezuhant egy Szuhoj Superjet 100-as típusú utasszállító repülőgép, a baleset következtében a gép három tagú személyzete életét vesztette.

A tragédia pénteken történt Kolomna város közelében, egy tervezett javítást követő tesztrepülés során. A gép a luhovici repülőgépgyár melletti Tretyjakovóból indult és a Vnukovo repülőtér felé tartott, amikor a baleset bekövetkezett.

A baleset részleteiről a TASZSZ hírügynökség számolt be, amely szerint az utasszállító 900 méteres magasságból zuhant le. A Gazprom Avia tulajdonában lévő gép vészjelzést adott le, majd sokáig körözött, hogy elhasználja az üzemanyagot. A pilóta megpróbált visszatérni a kiindulási repülőtérre, a Kommerszant napilap és a TASZSZ hírügynökség információi alapján a repülőgép a leszállópályától mintegy húsz méterre csapódott a földnek.

A baleset következtében a gép felrobbant és ki is gyulladt. Az illetékes szolgálatok a 2014-ben megépített repülőgép lezuhanásának lehetséges okaként a hajtómű meghibásodását nevezték meg, és az ügyben vizsgálat indult.