Milliókat fizettek azért, mert rossz emberben bíztak meg

A Coldplay zenekar jogi csatározásba keveredett korábbi menedzserükkel, Dave Holmesszal, ami végül egy hétszámjegyű összeg kifizetésében egyeztek meg. Azonban nem csak ők szenvedtek csalódást a menedzserükkel, hanem többek között Taylor Swift és a The Killers is.

A szórakoztatóiparban gyakori, hogy a hírességeknek menedzserük, producereik vagy ügynökeik vannak, akik segítenek karrierjük építésében. A Coldplay esetében azonban a kapcsolat megromlott, amikor a zenekar azzal vádolta meg Holmest, hogy a Music of the Spheres turnéjuk költségvetése 17,5 millió fonttal többe került, mint kellett volna. Emiatt jogi lépéseket tettek, amelyek során Holmes 10 millió fontot követelt, míg a zenekar 14 millió fontról szóló ellenpert indított. A Sun által megszerzett dokumentumok szerint végül a Coldplay beleegyezett egy hétszámjegyű összeg kifizetésébe, bár a pontos összegről nincsenek információk.

Taylor Swift esetében a jogi harc egykori menedzserével, Scooter Braunnal folyt, aki megvásárolta az énekesnő első hat albumának szerzői jogait tartalmazó lemezkiadót. Swift szerint Braun manipulatív volt vele szemben és éveken át zaklatta őt. Az énekesnő később újra felvette és kiadta első hat albumát, új dalokkal kiegészítve, hogy megkülönböztethetőek legyenek az eredeti verzióktól.

Jimi Hendrix halálával kapcsolatban is felmerültek kérdések, ugyanis egyes vélekedések szerint menedzserének, Michael Jefferynek köze lehetett a tragédiához. James 'Tappy' Wright szerint Jeffery bevallotta neki, hogy megölte Hendrixet, hogy hasznot húzzon a Jimi Plays Berkley dokumentumfilmből. Azonban ezeket a vádakat hivatalosan nem igazolták, és Hendrix halálát hivatalosan véletlen balesetként kezelik.

A The Killers és menedzserük, Braden Merrick közötti konfliktus is az anyagiak körül forgott. A zenekar kirúgta Merricket, miután nemzetközileg ismertté váltak, mire ő 16 millió fontra perelte be őket. Végül az ügy egyezséggel zárult.

Kesha esetében a pereskedés Dr. Luke néven ismert Lukasz Gottwald producerrel zajlott, akit azzal vádolt, hogy bedrogozta és szexuálisan zaklatta őt. Gottwald tagadta a vádakat, és a bírósági tárgyalások előtt sikerült megegyezniük, bár a kártérítés összegéről nincsenek információk.