Egy Ferrari F40 a mennyezeten: az Instagramon hódít az extravagáns ötlet

Egy körülbelül 500 lóerős Ferrari F40 csillárként lóg egy luxuskúria mennyezetéről, és az Instagramon terjedő kép hamar elnyerte az internetezők figyelmét. A tehetős autórajongók kreativitása új szintre emelkedett ezzel az ötlettel.

Valaha elgondolkodott már azon, milyen lenne egy különleges lámpát felszerelni a nappalijába, vagy hogy hol tárolja értékes klasszikus autóját? Egy fehér Ferrari F40 tulajdonosa úgy döntött, hogy egyszerre oldja meg mindkét problémát: a sportkocsit a kúria mennyezetére akasztva lámpaként funkcionálva világítja meg a teret. Az Instagramra feltöltött kép gyorsan elterjedt a világhálón, az Auto Bild szerint.

Az F40 nem csupán egy autó, hanem a szupersportkocsik megtestesítője. Gyártása 1987 és 1992 között zajlott, Enzo Ferrari kezdeményezésére, aki a márka 40. évfordulóját kívánta megünnepelni ezzel a modelllel. A versenytechnológiát meghatározó szénszál-erősítésű műanyagból készült karosszériaelemekkel felszerelt F40 volt a kor leggyorsabb és legerősebb közúti sportautója, és egyben az utolsó, amit Enzo Ferrari felügyelete alatt fejlesztettek ki. Ezért ha valaki autót szeretne a falra akasztani, az F40 kétségkívül jó választás.

Az Instagramon megosztott poszt rövid idő alatt több százezer "tetszik"-et gyűjtött, és bár sokan csodálják az ötletet, a hozzászólások szerint többen sajnálják, hogy a "fenevadat ketrecbe zárták".