Európai fővárosok kvíze: Felismeri a nevezetességeket?

Európa fővárosai a történelmi és kulturális gazdagságukkal, építészeti stílusaikkal, természeti szépségeikkel, gasztronómiai élményeikkel és modern innovációikkal különleges és emlékezetes úti célok. Tesztelje tudását ebben a képes kvízben, és fedezze fel, melyik fővárosokról van szó!

Róma, Olaszország az a város, amelyet Kr.e. 753 körül alapítottak, és Európa egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városának számít. Itt található a világ legnagyobb amfiteátruma, a Colosseum, amely 60 ezer nézőt képes befogadni.

A 2024-es nyári olimpiai játékoknak otthont adó város nem más, mint Párizs, Franciaország. Az Eiffel-torony, amelyet Gustave Eiffel mérnökről neveztek el, az 1889. évi világkiállításra épült, és a tervek szerint a kiállítás után lebontották volna.

Berlin, Németország a város, amelyet a második világháború után egy fal választott ketté, és 1989-es leomlása a kommunizmus bukásának jelképe lett Európában. A Brandenburgi kapu, amely 1788 és 1791 között épült, Berlin egyik jelképe, és az athéni Akropolisz mintájára készült.

London, az Egyesült Királyság fővárosa, Európában Isztambul és Moszkva után a legnépesebb. A Westminster-palota, amely az Egyesült Királyság politikai életének egyik központja, és a Big Ben néven ismert óratorony, London és Anglia egyik legmeghatározóbb jelképe.

Brüsszel, Belgium a város, amelyet a legenda szerint a 6. században Goorik alapított, és a középkorban fontos kereskedőváros volt. A Manneken Pis, egy kis bronz szökőkút-szobor, Brüsszel egyik jelképe, és több mint hétszáz különböző öltözékkel rendelkezik.

Prága, Csehország Európa egyik fontos kulturális központja, ahol a sörözők hangulata is a város jellegzetességéhez tartozik. A Károly híd, amely a Moldván átvezet, Európa egyik legrégibb hídja, és Prága egyik szimbóluma.

A te pontszámod:

Oszd meg az eredményed:

Megosztás Tweet