Hetven éve írt alá szerződést a Sun Records-szal Elvis Presley

1954. július 12-én egy fiatal, 19 éves teherautó-sofőr, Elvis Presley, aki a Crown Electric Company-nál dolgozott, aláírta első lemezszerződését a Sun Records lemezkiadóval.

Elvis Presley, aki 1954 április 20-án helyezkedett el a Crown Electric Company-nál, teherautó-sofőrként kezdte pályafutását, de már korábban, 1953 augusztusában felkereste a Sun Records memphisi stúdióját. Itt, saját költségén, felvett egy kislemezt, amelyet anyjának szánt születésnapi ajándékként, de egyben remélte, hogy felhívja magára a kiadó figyelmét. A kislemezre két dal került: My Happiness és That’s When Your Heartaches Begin. Sajnos, kezdetben nem kapott visszajelzést a kiadótól.

A fordulatot az hozta meg, amikor a Sun Records vezetője, Sam Phillips, Elvis Presley tehetségére lett figyelmes, Marion Keisker asszisztensének köszönhetően. Phillips olyan fehér énekeseket keresett, akik népszerűsíthetik a kiadó fekete előadóinak dalait a fehér közönség körében. Presley hangja alapján sokan feketének hitték, így ő tökéletes választásnak bizonyult a feladatra. Phillips két kísérőzenészt is talált Presley számára, és az That’s All Right című bluesdal felvétele után kötötték meg az első szerződést.

Presley a szerződés ellenére továbbra is dolgozott a Crown Electricnél, óránként 1 dollárért, ellátmányt szállított a munkaterületekre és villanyszerelőnek is tanult. Az első kislemez helyi sikere után azonban elkezdett koncertezni, és ősszel már úgy döntött, hogy teljes mértékben a zenére koncentrál. Tekintettel arra, hogy milyen karriert futott be később, ez a döntés meghatározó volt számára.