A Csillagok háborúja rajongók álma válik valóra

A Star Wars történetének egyik legikonikusabb darabja, Carrie Fisher által viselt aranybikini kerül kalapács alá. A Heritage Auctions által szervezett árverésen már most elképesztő összegekben licitálnak a Jedi visszatér című részben viselt ruhadarabra.

A Csillagok háborúja sorozat rajongói számára különleges alkalom kínálkozik, hiszen a Jedi visszatér című epizódban Leila hercegnő által viselt aranybikini most bárkié lehet, aki elegendő összeget hajlandó érte fizetni. Az árverést a Heritage Auctions szervezi, ahol a rajongók licitálhatnak a kultikus ruhadarabra.

Jelenleg a bikinire 31 ezer dollár, azaz több mint 11 millió forint az ajánlat, de mivel az aukció csak július végén lesz, valószínűsíthető, hogy az összeg még jelentősen emelkedni fog.

A Star Wars relikviák iránti rajongói érdeklődés nem új jelenség. Az IGN felidézi, hogy korábban is hihetetlen összegekért cseréltek gazdát a filmek tárgyai. Egy példa erre C-3PO feje, amelyet az Egy új remény forgatásán használtak, és amely 290 millió forintért talált új tulajdonosra. Egy másik emlékezetes darab, egy X-szárnyú modell, amelyet szintén az Egy új remény című filmben láthattunk, 1 milliárd forintért kelt el.