OTP saját részvényeket vásárolt félmilliárd forint értékben

Az OTP Bank csütörtökön folytatta saját részvényeinek vásárlását, ezúttal több mint félmilliárd forint értékben, a Budapesti Értéktőzsdén 30 000 darab OTP törzsrészvényt szerezve be.

A Magyar Nemzeti Banktól kapott elsődleges alapvető tőkeinstrumentum (CET1) visszavásárlási egyedi engedély alapján történt meg a tranzakció, amely során a részvényeket 18 081 forint/darab átlagáron vásárolták meg, összesen mintegy 542,43 millió forint értékben. A vásárlás eredményeként az OTP Csoport saját részvény állománya 3 820 484 darabra nőtt, ami a saját részvény állomány 1,36 százalékát teszi ki.

Az OTP sajátrészvény-visszavásárlási programja keretében több alkalommal is történtek hasonló tranzakciók az elmúlt hónapokban, ahol a darabszámok és az átlagárak változatosak voltak, de a vásárlások jellemzően a napi forgalom 10 százaléka körül mozogtak.

Az OTP részvényeinek árfolyama az idei évben 14,6 százalékos emelkedést mutat. Az árfolyam alakulása és a részvénykereskedési tevékenységek figyelemmel kísérése fontos lehet a hosszabb távú befektetési és nyugdíjportfóliók kialakításában, azonban a cikk szerint ez nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.