Anna hercegnő már vissza is tért a munkába fejsérülése után

Anna hercegnő, Károly király testvére, agyrázkódást szenvedett egy lovasbaleset következtében, és emlékezetkiesése is volt, de már annyira felépült, hogy visszatért hivatalos királyi teendőihez.

Viszonylag hosszabb ideje nem lehetett nyilvános eseményen látni Annát, a 73 éves hercegnőt. A baleset következtében agyrázkódást szenvedett, és az incidens pillanataira vonatkozóan emlékezetkiesése volt, ami csak átmeneti jellegű volt. A hercegnőt légimentővel szállították a helyszínről, majd öt napig ápolták a Bristolban található Southmead Kórházban.

A People magazin szerint Anna hercegnő már annyira jól van, hogy folytathatja a királyi kötelezettségeit. Legutóbbi nyilvános megjelenése a Gloucestershire-i Hartpury Egyetemen és Hartpury College-ban volt, ahol a Riding for the Disabled Association (Lovaglás a Mozgássérültekért Egyesület) elnökeként vett részt az eseményen.

Ez a szervezet 1969 óta áll fenn, és célja, hogy terápiás lovaglási lehetőséget biztosítson fejlődési és fizikai fogyatékossággal élőknek, valamint segítsen javítani a mentális problémákkal küzdők életminőségét. Anna hercegnő 1985 óta tölti be az elnöki pozíciót a szervezetnél.