Samsung Galaxy Ring: Nincs szükség előfizetésre és új zöldenergia megoldások Dél-Koreából

A Samsung új okosgyűrűje, a Galaxy Ring bevezetése kapcsán felmerült kérdések között szerepelt, hogy a készülék egyes funkcióiért havidíjat kell-e fizetni, mint ahogy azt az Oura gyakorlata is sugallta.

A Samsung Galaxy Ring okosgyűrűt a vállalat szerdai bemutatóján leplezte le, mely során több más újdonságot is bemutattak. Az okosgyűrű képes lesz különböző egészségi mutatók nyomon követésére, de még nem világos, hogy a hasonló képességekkel rendelkező okosórák mellett milyen piaci részesedést tud majd megszerezni.

A termék ára 400 dollár, ami körülbelül 145 ezer forintnak felel meg, és ez összhangban van az előzetes spekulációkkal. Azonban felmerült az a kérdés is, hogy a gyűrű egyes funkcióihoz előfizetés szükséges-e, mint ahogy az Oura esetében, ahol havi 6 euróért (körülbelül 2400 forint) kínálják az összes egészségügyi adatot.

A Samsung azonban tisztázta, hogy a Galaxy Ring esetében nem lesz szükség előfizetésre, az egyetlen költség a készülék megvásárlása lesz. A gyűrű mesterséges intelligenciát is felhasznál a működés során, és a jövőben várhatóan további funkciókkal bővül majd. A hazai piacra való bevezetés időpontjáról azonban még nincs információ.

Dél-Koreában, ahol a Samsung székhelye is található, új zöldenergia megoldások is megjelentek. Ulszan városában bemutatták a világ első olyan háztömbjét, amelynek fűtéséről és energiaellátásáról 100 százalékban hidrogén üzemanyagcellák gondoskodnak. A Yuldong-With-U komplexumban összesen 437 lakás kapja a zöldenergiát, és a kísérleti projekt már egy hónapja tart. A lakóknak még nem határozták meg, hogy mennyibe kerül majd a hidrogénnel megtermelt hő- és villamosenergia, de a rendszer hatékonysága és környezetbarátsága ígéretesnek tűnik a jövőbeli városi projektek számára.

A komplexum tetején elhelyezett három üzemanyagcella óránként 51 kg hidrogénből állít elő 1,31 MW elektromos áramot, és a folyamat során keletkező hőt egy 40 tonnás hőtárolóban fogják fel, ami 70 Celsius-fokra melegíti fel a vizet, amit a háztartások radiátoraiban keringetnek. Az üzemanyagcellák úgy működnek, mint egy akkumulátor, azzal a különbséggel, hogy nem merülnek le és nem kell őket feltölteni. Amíg van üzemanyag – hidrogén –, addig működnek, és hatékonyságuk meghaladhatja a 60 százalékot.

A Samsung Galaxy Ring és a dél-koreai zöldenergia megoldások egyaránt jelzik, hogy a technológiai innováció és a fenntarthatóság kéz a kézben haladnak a jövő felé.