Beryl hurrikán pusztítása az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok déli részét sújtó Beryl hurrikán komoly károkat okozott, többek között Polgár Kriszta otthonát is megrongálta. A vihar több régióban, így Grenadán és a Saint Vincent és a Grenadine-szigeteken is pusztított, ahol legalább hét embert megölt, míg Texas államban hat ember halálát okozta, és több sérülést is eredményezett.

A Beryl hurrikán 140 kilométer/órás széllökésekkel és életveszélyes vihardagályokkal csapott le az Egyesült Államok déli részére. Texasban hatan vesztették életüket, és többen meg is sérültek az ítéletidő következtében. Polgár Kriszta és családja Magyarországon nyaraltak a katasztrófa idején, így csak utólag szembesültek a lakhelyükön keletkezett károkkal. A vihar Houstonban is jelentős pusztítást végzett, ahol a család él. Kriszta elkeseredetten jegyezte meg, hogy a környék annyira lepusztult, hogy nem tudja, hogyan fogja az önkormányzat megoldani a helyzetet.

A hurrikán először Mexikóban csapott le, majd a Karib-térségben is pusztított, és több üdülőövezetet is letarolt. Az Egyesült Államok partvidékén élőket sújtotta először, Texas, Virginia és Új-Mexikó államokat sem kímélve. A vihar következtében hirtelen milliók maradtak áram nélkül, és a rendkívüli mennyiségű víz miatt a közlekedés is ellehetetlenült.

Polgár Kriszta szerencsésnek érzi magát, hogy a család nem tartózkodott otthon a hurrikán idején, így gyermekei biztonságban élvezhették a nyarat Magyarországon. A katasztrófa után csak férje, Szabolcs ment vissza Texasba, hogy felmérje a helyzetet. Kriszta hangsúlyozta, hogy bár anyagi károkat szenvedtek, a legfontosabb, hogy ők maguk biztonságban voltak. Annak ellenére, hogy Magyarország ebből a szempontból biztonságosabb, a család nem tervez hazaköltözni. Szabolcs szerint a hurrikán nem csak a fákat, de az összes kerítést is kidöntötte az utcájukban, egy nagy közös udvart hozva létre, ameddig csak a szem ellát. "Egy óriás kert lett az egészből. (...) Ez ugye hétfőn történt, ezen a héten, és most már negyedik napja nincsen áram" - mesélte Polgár Kriszta, aki hozzátette, hogy jelenleg nem tervezi, hogy visszaköltözne családjával Magyarországra. Az RTL-nek nyilatkozva Polgár Kriszta elmondta, hogy "Óriási pusztítást végzett, amilyen gyorsan jött, és tarolt." A családfő visszautazása után már negyedik napja nincs áram, és bár anyagi károkat szenvedtek, a család megvigasztalja magát azzal, hogy rendben vannak, itthon voltak, biztonságban voltak, és végül is átvészelték a vihart.