Zárlat és torlódás az M5-ös autópályán egy felborult kamion miatt

A kiskunfélegyházi lehajtó előtt felborult egy zöldséget szállító kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, ami miatt jelentős torlódás alakult ki. A baleset következtében ráfutásos karambol is történt.

Csütörtök kora reggel történt a baleset a 116-117-es kilométer között, ahol a jármű mindhárom sávot elfoglalja, ezáltal akadályozva a forgalmat. A helyszínen a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók és a Bács-Kiskun vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is megjelentek, és áramtalanították a kamiont. A kamion mentése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a forgalmat a 129-es kilométernél, a csengelei csomópontnál terelik le az autópályáról.

A baleset következtében hamar torlódás alakult ki az autópályán, és a kocsisorban már ráfutásos karambol is történt. A balesetek és a munkálatok miatt más autópályákon is változások vannak. Az M1-es autópálya Győr elkerülő szakaszán lezárták a lehajtóágat felújítási munkálatok miatt. Az M7-es autópályán pedig a Martonvásári csomópont lehajtóágát zárták le burkolatfelújítás céljából.

Az érintett autósoknak érdemes alternatív útvonalakat keresniük, és türelemmel lenniük a mentési és helyreállítási munkálatok ideje alatt. A hatóságok arra kérik a közlekedőket, hogy kövessék a terelő útvonalakra vonatkozó tájékoztatást és jelzéseket.