Lamine Yamal kivásárlási ára elérhetetlen magasságokba szökik

A Paris Saint-Germain rekordösszeget, 250 millió eurót ajánlott Lamine Yamalért, a Barcelona ifjú tehetségéért, de a katalán klub ezt az ajánlatot határozottan visszautasította.

A Barcelona és a PSG közötti üzleti tárgyalások újabb fejezetéhez érkeztünk, amikor a francia klub minden idők legmagasabb átigazolási összegét, 250 millió eurót ajánlott fel a még csak 16 éves Lamine Yamalért. Az Index szerint ez az összeg még a labdarúgó-Európa-bajnokság kezdete előtt került megajánlásra.

Érdekesség, hogy a Barcelona a fiatal tehetség szerződését már az Európa-bajnokság előtt meghosszabbította 2026-ig, ami további két évvel meghosszabbítható, amint Yamal betölti a 18. életévét. A spanyol AS információi szerint a kivásárlási összeg meghatározása során a klub nem ismeri a tréfát: 1 milliárd euróra rúg.

A Barcelona gazdasági helyzete ellenére, amelyről korábban több cikkünkben is beszámoltunk, Deco sportigazgató nem habozott elutasítani a PSG bőséges ajánlatát. A klubnak ugyan szüksége lenne a pénzre, de úgy tűnik, hogy a fiatal spanyol tehetség iránti elkötelezettségük erősebb a gyors bevételnél.

A PSG által felajánlott összeg, ha forintban szeretnénk kifejezni, körülbelül 100 milliárd forintnak felel meg. Ez az a szám, amit a katalánok egyszerűen nemet mondtak, és ezzel egyértelművé tették, hogy Yamal jövője egyelőre továbbra is a Camp Nou-nál íródik.